2022. október 14., péntek

A Biblia



Ha a Biblia emberi eredetű volna, elképzelhető-e, hogy tanítaná az ember abszolút romlottságát és gonoszságát? Minden hamis vallás az embernek azon képességére épít, hogy meg tudja jobbítani magát, és saját erőfeszítéssel és jó cselekedetekkel üdvözül.

Isten azonban nem eszményíti hőseit. Megmutatja olyanoknak, amilyenek. Nem tünteti fel ártalmatlan színben a bűnt, Isten nem hízeleg nekünk Igéjében. Az emberek - saját lényük és akaratuk szerint - nem így írták volna meg a Bibliát.

És még valamit: egyedül Isten Igéjének munkája képes meggyőzni az önigazult embert, és tud egy gonosztevőből szentet csinálni. Emberbaráti szervezetek megkísérelhetik felsegíteni a mélyre süllyedt embert, de csupán szokásait tudják megváltoztatni, a szívét nem!

A Biblia olyan, mint a dinamit. Felrobbant kőkemény és jéghideg szíveket. Nincs szüksége sem kritikusra, sem védelmezőre. Megmutatja az embernek elveszett állapotát - de megmutatja a Szabadítót is! Csakhogy: olvasni kell! Tudatosan magamévá kell tennem Isten nagyszerű üzenetét. A jól megőrzött csekk mit sem ér, ha nem váltom be a bankban. A ruhásszekrényben tartott Biblia olyan, mint a zsákban tartott mag. Hogyan keljen ki? Isten Igéjét olvasnunk és hallgatnunk kell - és akkor megmutatja hatásos voltát. Próbáljuk ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...