2022. október 15., szombat

Kezdetben: Az első emberpár



Az I.Móz 3,20-ban azt olvassuk, hogy "És elnevezte az ember a feleségét Évának, mert ő lett az anyja minden élőnek." - más szóval minden ember Ádám és Éva leszármazottja. Így vált Éva az első nővé.

 

Habár, csak ez a három fiúgyermek van megemlítve név szerint, de Ádámnak és Évának más gyerekei is voltak. Az I.Móz 5,4 azt állítja, hogy "Sét születése után Ádám nyolcszáz évig élt, és még nemzett fiakat és leányokat." Ez a beszámoló nem említi, hogy mikor, de többen születhettek Sét születése előtti 130 év alatt.
Életük során Ádámnak és Évának sok fiú és leánygyermekük lehetett.
A Biblia nem tárja fel, hogy hány gyerekük volt, azonban a hosszú életükre való tekintettel (Ádám 930 évig élt - I.Móz 5,5), mindez lehetséges! Emlékezzünk, azt a parancsot kapták, hogy "Szaporodjatok és sokasodjatok" (I.Móz 1,28).
Ha csak a Bibliára támaszkodunk minden elfogultság vagy különös bibliai ötletek nélkül és visszamegyünk a kezdetekhez, amikor csak az első generáció élt, akkor meg kell látnunk, hogy a férfiaknak el kellett venniük a leánytestvéreiket, különben nem létezne a következő generáció!

 

 Káin és Ábel is sokkal Ábel halála előtt születtek:
Egy idő múlva Kain áldozatot vitt az Úrnak, a föld gyümölcséből. (I.Móz 4,3)
Vizsgáljuk meg az "egy idő múlva" kifejezést. Tudjuk, Sét születése akkor történt, amikor Ádám 130 éves volt (I.Móz 5,3) és Éva úgy tekintett rá, mint akit Ábel helyett kapott (Sét név jelentése: pótlás; elrendelt, odahelyezett), így Káin születésétől Ábel haláláig körülbelül 100 vagy még több év telhetett el. Ez idő alatt számtalan gyermeke születhetett Ádámnak és Évának, sőt még unokáik is. Így Ábel halálakor már több generáció is élhetett.

 

Honnan jött a tudás?  
Az erős evolucionista oktatás miatt, sokan úgy gondolják ma, hogy a mi generációnk a legintelligensebb, amely valaha is élt ezen a földön. De azért, mert repülőgépeink és computereink vannak, még nem jelenti azt, hogy azok is vagyunk. A modern technológia a tudás összegyűjtéséből származik. Azok vállaira támaszkodunk, akik előttünk már megtettek dolgokat.
Az agyunk 6000 éve szenved már (Ádám bűne és az átok következtében). Sokkal degeneráltabb a mi generációnk, mint a néhány évszázaddal ezelőttiek. Távolról sem vagyunk olyan intelligensek vagy leleményesek, mint Ádám és Éva gyermekei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...