2022. december 19., hétfő

Jön a vasárnap! (G. Edward Reid)

 


Próféciák, Isten útmutatásának lámpásai A könyv a Bibliában szereplő próféciák ismertetésével támasztja alá a vasárnaptörvény veszélyének valós voltát, vázolja a megpróbáltatás idejét; de egyúttal biztosít arról is, hogy „aki mindvégig kitart Isten parancsolatainak megtartásában, az üdvözül

Konstantin idejében a névlegesen kereszténnyé vált pogány államapparátus befolyásának engedett az egyház. A nagy küzdelem végső felvonásában fordítottan jelentkezik a teremtés emlékünnepe – a szombat – elleni támadás: az államok az egyházak nyomásának engedve hozzák végzetes rendeletüket. A vasárnapnak ez a látványos törvénybe iktatása JÖN! Talán már itt is van? Keressük a választ a próféciák és az események egybevetésével!
Ebben segít a Szerző könyve.

Könyv 89-90 oldalon

Sokan, akik belekeveredtek a vasárnaptörvény előmozgalmaiban nyilvánvalóan nagyon őszinte és tudatos keresztények, akiket elkeserít a világ állapota. Ők teljes szívvel hiszik, hogy „az Úrhoz való visszatérés” a mai társadalomban jelenlévő sok problémára jelent megoldást és ők egy jobb jövőt remélnek.

Jézus az Ő követőit figyelmeztette: Ján. 16:2   A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.

 A törvény fokozatosan ront a helyzeten

Nyilvánvalóan azok, akik a vasárnaptörvény érdekében munkálkodnak, valójában nem látják azok reakcióit előre, akik Isten törvényének igazságában megmaradnak és tisztelik a bibliai szombatot, mind Isten iránt való engedelmességük és hűségük jelét. Következésképpen a törvény először nagyon elnéző lesz talán csak pénzbüntetést szab ki a mulasztás elkövetőkre. Azután szigorúbb büntetések következnek, vagyonelkobzás, gazdasági blokád (nem vásárolhatnak és nem adhatnak el) és végül halálbüntetés. Jel 13:15-16 És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt művelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek, Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezükre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;

Eljön az idő mikor nemcsak meg tiltják a vasárnapi munkát, de megpróbálják kényszeríteni az embereket arra, hogy szombaton dolgozzanak. Az embereket a szombat megtagadására kötelezik és arra, hogy fogadják el a vasárnap megünneplését, vagy elveszítik a szabadságukat és életüket.

A szombat utolsó konfliktusa a küzdelem különleges pontja lesz az egész kereszténységen belül. A világi uralkodók és a vallási vezetők fognak egyesülni, hogy kikényszerítsék a vasárnap megünneplését. a szelíd rendszabályok eltűnnek, hogy a legzsarnokibb törvényt bevessék. Sürgetni fogják, hogy azon keveseket, akik szembenállnak az egyház intézményével és az ország törvényével, ne tűrjék meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...