2022. december 10., szombat

Sátán ma is hízelgéssel ámítja el az embert


 White idézet: Sátán ma is hízelgéssel ámítja el az embert, mint annak idején Évát az Édenben. Vágyat ébreszt benne a tiltott tudomány és az önfelmagasztalás után. Ezek a bűnök okozták Sátán bukását, és ezekkel akarja az embert is megrontani.„Olyanok lesztek, mint az Isten – mondja: –jónak és gonosznak tudói.” (1Móz 3:5) A spiritizmus azt tanítja, hogy „az ember fejlődő teremtmény, akinek születése óta az a rendeltetése, hogy fejlődjék az Istenség felé, egészen az örökkévalóságig”. Azt is tanítja, hogy „minden lélek magát fogja megítélni, és nem más”. „Az ítéletigazságos lesz, mert önítélet... A trónt önmagadban hordod.” Egy spiritiszta tanító ezt állította,

amikor „lelki öntudat” -ra ébredt: „Embertársaim, mindnyájan el nem bukott félistenek voltatok.”
Egy másik szerint: „Minden igaz és tökéletes lény tulajdonképpen Krisztus.”
Sátán a végtelen Istennek – az imádat igazi tárgyának – igazságossága és tökéletessége helyébe,
Isten törvényének – az emberi vívmányok igazi mércéjének – igazságossága helyébe az emberbűnös, tévedő természetét teszi. Szerinte ez az imádat egyetlen tárgya, az ítélet egyetlen mércéje, a jellem normája. Ez is haladás, de nem felfelé, hanem lefelé. – A nagy küzdelem, 554./old.

Sátán arra törekedett, hogy elzárja az embereket Isten ismeretétől, elterelje figyelmüket Isten
templomáról, és így megalapíthassa a maga birodalmát. A felsőbbségért folytatott küzdelmét látszólag mindig siker kísérte. Igaz ugyan, hogy Istennek minden nemzedékben voltak eszközei.
Még a pogányok között is voltak olyanok, akik által Krisztus munkálkodott, hogy kiemelje az
embereket a bűnből és a romlásból. De ezeket az embereket megvetették és gyűlölték. Sokan közülük erőszakos halált szenvedtek. Mind sűrűbb és sűrűbb lett a sötét árnyék, amelyet Sátán borított a földre.
A pogány eszmék által Sátán hosszú időn át távol tartotta az embereket Istentől, nagy győzelmét
azonban Izráel hitének megrontása által aratta. A pogányokat saját elképzeléseik foglalkoztatták,
s azokat istenítették. Az istenismeret kihalt közülük, és egyre inkább lezüllöttek. Izraellel is
ugyanez történt. Az az elképzelés, hogy az ember cselekedeteivel megválthatja önmagát, minden
pogány vallás alapvető elve. Ezt az elvet a zsidó vallás is átvette. Sátán ültette el ezt az elgondolást. Ahol pedig ezt vallják, ott nincs védőgát a bűn ellen. – Jézus élete, 35./old.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...