2023. január 20., péntek

A jel nélkül sem venni, sem eladni nem lehet


 
Irányvonal - 


A Jelenések könyvében olvashatunk az Antikrisztus néven emlegetett világdiktátorról, aki közvetlenül Jézus visszajövetele előtt kerül hatalomra és hét évig uralkodik majd. A kezdeti, néhány évig tartó béke után eltöröl minden vallást és azt követeli, hogy mindenki istenként imádja. Az Antikrisztus és jobb keze, akit a Biblia hamis prófétának nevez, bevezetik a “fenevad bélyegével” fémjelzett gazdasági rendszert, amelynek segítségével teljes gazdasági és politikai hatalomra tesznek szert. Ez a diktatórikus rendszer az Antikrisztus hét éves uralkodásának felénél, a Nagy Nyomorúságnak nevezett időszak elején kerül bevezetésre, amit a következő vers támaszt alá:
“Azt is teszi mindenkivel [a hamis próféta], kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. 18 Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” (Jelenések könyve 13:16-18)
Mi módon ez megvalósulni a mi életünkben? Hogyan kell elképzelni, hogy sem venni, sem eladni nem fogunk tudni? A kérdésre Cserbik János válaszol.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

A menyegző - Krisztus átveszi országát

  „Akik készen valának, bemenének vele a  menyegző be, és bezáraték az ajtó.”(Mát 25:10 )  A  menyegző   azt a jelenetet szimbolizálja, amik...