2023. július 9., vasárnap

Szentlélek munkája

 

Ama vigasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek. (Ján.14:26)

A Szentlélek sohasem hagy magára olyan lelket, aki Jézust keresi. Jézus dolgaiból vesz, és bemutatja a kereső embernek; s ha ő a szemeit Jézusra függeszti, a Szentlélek munkája nem fejeződik be addig, míg a lélek át nem alakul Ura képmására. A Lélek kegyelmes befolyásának hatására a bűnös lelkülete és céljai megváltoznak; éhezni és szomjúhozni fogja az igazságot, és Krisztust szemlélve jelleme dicsőségről dicsőségre átváltozik, és egyre jobban és jobban fog hasonlítani Mesteréhez. (Signs of the Times, 1899. szeptember 27.)

A hit szeretet által munkálkodik és megtisztítja a lelket. A Szentlélek hit által munkálkodik a szívben, hogy megszentelje azt; de ez nem jöhet létre anélkül, hogy az ember ne működnék együtt Krisztussal. Csak a Szentléleknek a szívünkben végzett munkája által válhatunk alkalmassá a mennyre; mert bennünk kell élnie Krisztus igazságának - mint ajánlólevélnek -, hogy az Atya elé járulhassunk. Annak érdekében, hogy Krisztus igazsága a miénk lehessen, naponta át kell alakulnunk a Szentlélek befolyása által, és isteni természet részeseivé kell lennünk. A Szentlélek munkája emelkedetté teszi ízlésünket, megszenteli szívünket és nemessé teszi egész emberi lényünket. (A Szentlélek eljő reátok)

A Szentlélek munkája nélkül kérleléseink mit sem érnek. – Bármennyire igyekszünk kéréseinket földünk nagyjai elé vinni, bármennyire komolyak, erőteljesek és ékesszólóak is fogalmazványaink pártfogásuk elnyerésére, ez nem fogja elérni a kívánt hatást, ha a Szentlélek nincs ott az igazság hitvallóinak szívében. Küzdjünk bár hatalmas és erős férfiként, aki a Niagara hullámaival szemben úszik, ha az Úr nem képvisel bennünket, elveszünk. Isten meg akar dicsőíttetni népe által. Népének meg kell tisztulnia, és meg kell szabadulnia énjétől. Legyünk állhatatosak és rendíthetetlenek, mindenkor az Úr művében foglalatoskodván... (Szemelvények E. G. White írásaiból 3. kötet) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...