2022. október 14., péntek

Mit mond a Biblia: Jézus Krisztus Isten volt


Jézus Krisztus Isten volt, mielőtt a Földre jött. Itt Jézus emberi formában jött világunkba, hogy emberként éljen az emberek között. Magára vette az emberi természet és a gondjait, hogy megkísértessen és megpróbáltasson mind mi emberek, de emberi mivoltában is az isteni természet részese volt. Úgy volt jelen világunkban, mint Isten Fia, aki ugyanakkor, születése révén az emberi tulajdonságokkal is azonos volt. Krisztus az örökkévalóság kezdete óta egy volt az Atyával, és amikor emberi természetet öltött magára, még mindig egy volt Istennel.

 Isten alázatának legmélyebb pontja a Golgota keresztje volt, ahol Isten Fia elszenvedte a kárhozat büntetését mindazok helyett, akik majd hinni fognak Benne, és igénylik az Ő áldozatát bűneik váltságaképpen.

 

A feltámadás után is ember és Isten volt egy személybe: Ő az egyetlen kapocs Isten és az emberiség között. Feltámadása után, miután visszavette isteni hatalmát és mindenütt jelenvalóságát, az Istenség része lett valami, ami azelőtt nem volt: egy tökéletes emberi természet, jellem, belső világ. A Szentlélek által ez bárki számára elérhető, bárhol is tartózkodjon a Földön.

 

Krisztus azonban, aki emberként jött el a Földre, szent életet élt és tökéletes jellemet fejlesztett ki, és ezeket ingyen ajándékként ajánlja fel mindazoknak, akik megakarják kapni.

Jézus Krisztus, ami közbenjárón Isten és ember között.

Élete kezeskedik az ember életéért. Így Isten béketűrése útján miénk lesz a múltban elkövetett bűneink bocsánata. Sőt még több is ennél. Krisztus ugyanis átitat bennünk Isten tulajdonságaival. Az emberi jellemet az isteni jellem hasonlatossága szerint építi fel, lelkierővel és szépséggel ruház fel minket. Így a törvény igazsága beteljesedik a Krisztusban hívőkben. A Krisztusban mint személyes Üdvözítőben való hit által formálódik ki az egység Krisztus és követői között

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...