2022. október 17., hétfő

Spiritizmus: Nyelveken szólás


A Szentírás világosan tanítja, hogy nem volt követelmény, hogy mindenki szóljon nyelveken annak lelki jeleként, hogy újjászületett vagy Lélekkel megkeresztelkedett. Ennek ellenére a nyelveken szólás mai élharcosai ezt vallják. Jézus nem szólt nyelveken, de soha senki sem volt olyan mértékben megkeresztelve Szentlélekkel mint Ő. Pál figyelmeztet a nyelvek ajándékának téves hangsúlyozása ellen.

 

1Kor 14/22-23-ban. A nyelvek tehát jelül vannak, nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek; a prófétálás pedig nem a hitetleneknek, hanem a hívőknek. Azért ha az egész gyülekezet egybegyűl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy őrjöngtök?

 

 A nyelvek ajándéka az a célja volt, hogy evangéliumot hirdessék a hitetleneknek.. Így tehát nem azért volt, hogy a gyülekezetekben a lelki felsőbbség gyakorlataként végezzék. Egy ilyen gyakorlat azt eredményezné, hogy hitetlenek azt hinnék, hogy a keresztények magukon kívül vannak. Mégis, ennek az ajándéknak a modern használata inkább arra kezd hasonlítani, ami ellen Pál figyelmeztet, mind sem a bibliai nyelvek ajándékára, amely az a célja, hogy az evangélium hirdetését elősegítse.

Ördög mindig tesz csodákat, jeleket, amely részét képezik az utolsó nagy csalásnak. Szentlélek hatalma alá kerülő bizonyítéka NEM a kiabálás, a tánc, a földre zuhanás, vagy a nyelveken való szólás külső fizikai jelensége - még a csodák sem. Szentlélek bennünk való lakozása igazi bizonyíték a megváltozott emberek életében megnyilvánuló Lélek gyümölcseiben látható.

Gal.5/ 22-23. De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...