2022. október 17., hétfő

spiritizmus: A spiritizmus elvei

A fogalom a latin "spiritus" (lélek, szellem) szóból ered. Ma a spiritizmus szó jelentése így található meg a szótárakban  "az a hiedelem, újkori tévhit hogy az élők a halottak lelkével érintkezésbe léphetnek".


Sok ember felületesen ismerve az alapvető bibliai tanításokat elhiszi azt, hogy a lélek halhatatlan, és hasznos tanácsokkal szolgálhatnak a halottak a mennyből és a pokolból. Ha alaposan megvizsgáljuk ezt a Biblia tükrében, akkor kiderül, hogy "ördögi" csalással állunk szemben.

A Biblia szerint a lélek nem halhatatlan,
a mennybe csak a feltámadás után juthatnak az isteni elvek után vágyódók (akik Isten segítségével meg is cselekszik azokat),
a pokol nem az a hely, ahol a gonoszok örökké szenvednek, a pokol szó a héber "seol" szóból van fordítva, amelynek jelentése sírhely, halottak nyughelye a temetőben.

A spiritizmus elveit Sátán azért tudja mégis az embereket elhitetni, mert a csalást apró lényegtelen igazságokkal támasztja alá, és ez hihetővé teszi. Ez az elhitetés pedig Isten szeretettörvénye ellen irányul, és az önzést, a magunknak élést akarja minden áron a világban elterjeszteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

A menyegző - Krisztus átveszi országát

  „Akik készen valának, bemenének vele a  menyegző be, és bezáraték az ajtó.”(Mát 25:10 )  A  menyegző   azt a jelenetet szimbolizálja, amik...