2022. október 15., szombat

A fenevad bélyege


 
A ,,fenevad" amelyről Jelenések 12, 13 és 17 fejezetei szólnak sátáni befolyás alatt álló földi hatalom, egyház kormányzattal, amely hatalom az Isten ellenveti magát. Jelenések könyve 13. részt tekintve a pápai fennhatóság alatt álló földi hatalom az, amely ,,negyvenkét hónap" prófécia ideig (azaz 1260 évig, 538-tól 1798-ig) ,,nagy dolgokat" és ,,káromlásokat" szólt és ,,adatott néki, hogy a szentek ellen hadakozzék és őket legyőzze". Jelenések 13;5 és 7 verse szerint. Ez volt azon rettenetes egyházi rendszer vagy hatalom, amely a Biblia ,,a bűn embere, a veszedelemnek fia" néven említ, amely hatalom az EGYHÁZBAN ISTEN HELYÉT FOGLALTA EL. Ugyan ez a hatalom volt az, amely a római világbirodalmat befolyásolta, a BIBLIA helyébe a hagyományokat tette és megváltoztatta ISTEN TÖRVÉNYÉT a szombat helyébe vasárnapot téve. Olvassuk 2.Tess.2:3, 4; Dániel 7:25 verseket. Ezek mind történelmi tények, és azt bárki olvashatja. Mindezekből világosan látjuk, hogy a ,,fenevad bélyege" egy oly dolog, ami szoros kapcsolatban áll azon egyház vezetőség munkájával, amely Isten igazsága és népe ellen küzd. Jelenések 14:9-11 versei érthetően kijelentik, hogy azok, akik felveszik e bélyeget Isten ellen cselekszenek, és ezért Isten haragjában fognak részesülni. A fenevad bélyege által tehát egy igen komoly dologról van szó, és hogy mit jelent e bélyeg, azt az ihletett Írás tisztán kijelenti előttünk.

Hogy a dolgot a teljes valóságában megértsük, látnunk kell, hogy a fenevadnak van egy bélyege, azaz pecsétje, vagyis jele. Istennek is van pecsétje, amely az ő jegye. Aki magára veszi a fenevad bélyegét, azaz pecsétjét vagy jelét, az, az örök halálban fog részesülni, aki pedig Isten bélyegével, azaz pecsétjével, vagyis jegyével bír, annak örök élete a része.

De most jutunk a dolog legérdekesebb részéhez. Ez a kifejezés, hogy bélyeg jegy, pecsét, Isten szavában, a Bibliában többször előfordulnak és azok törvények, vagy pedig törvényes okiratokat jelentenek. ,,Jézabel levelet írt Akháb nevében, amely megpecsételte az ő gyűrűjével"(1Kir. 28,8.) Hámán parancsa, amely zsidó kiirtását rendelte el Eszter királynő napjaiban (Eszter 3:12) A pecsétgyűrűk használata már a régi időkben meg volt. A király neve bele volt vésve a gyűrűbe, és ezen gyűrűvel pecsételte meg és tette jogerőssé az okmányokat. Ne felejtsük el, és akkor könnyebben megértsük a következő dolgokat. Isten bélyege, jegye vagy pecsétje, az Ő törvényével áll összeköttetésben. Ezen pecsétben megtalálható az Ő neve és így ezen pecsét az, ami jogerőssé teszi az igaz törvényt.
Szükséges, hogy minden törvényes okirat pecsétje három fontos dolgot tüntessen fel. Először is az okirat kiadójának nevét; másodszor, állását; harmadszor, azon terület, amely felett hatalommal bír. Nem elegendő az, ha csak nevét írja alá, esetleg más ember is bírhat azzal a névvel. Az sem elég, ha a nevét és állását írja alá, mert más ember is bírhat azzal a névvel, ugyanakkor elnök is lehet abban a társaságban.

Az öt utolsó parancsolat nem említi Istennek nevét. Így, tehát most ezen parancsolatról nem beszélünk. Tehát az első, második, harmadik, negyedik parancsolat azonban elénk tárja Istennek nevét, állását és területét, azaz birodalmát. ,,A hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja"- itt találjuk feltüntetve a nevét ,,Hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokba van" - itt megadja az Ő állását, azaz Ő a Teremtő és birodalmának terjedelmét, az eget és a földet. Isten, a mennyeknek és földnek Teremtője - ez Istennek törvényes pecsétje. Így tehát a negyedik parancsolat, az isteni törvény jogerős pecsétje, ezen parancsolat nélkül a törvény nem volna teljes.

A dolog úgy áll, hogy a pogány hit az ő istenének vagy isteneinek fennhatóságában, de nem imádja istenét, mint teremtőt. Ha tehát Te azt hirdeted a pogányoknak, hogy Isten a Teremtő, Ő mindazt előállította és teremtette, amit a pogány természetben imád, akkor a pogány be fogja látni, hogy a Teremtő Isten felülmúlja hatalmával az ő isteneit és még azoknak is meg kell hajolniok Isten törvénye előtt. A szombati parancsolat tehát erősítésül fog szolgálni a pogánynak arra nézve, hogy a bálvány helyett Istent imádja. A Te engedelmességed pedig elősegíti őt abban, hogy megértse azon tényt, hogy Isten él és újjáteremti mindazokat, akik Neki átadták magukat.

Ha a szombat parancsolata képezi Istennek jegyét. - mert valóban szombat az Isten jegye - és a fenevad jegye, azaz bélyege éppen ellentétben áll Isten jegyével, akkor logikus mily következtetésre kell jutnunk a fenevad bélyegére nézve!

A Bibliai fenevad azon egyházi hatalom, mely az egyház és az állam egyesítése idején, a negyedik században, az egyház hagyományokat Isten Szava fölé helyezte, a negyedik parancsolat igazságát pedig lerontotta, a vasárnap ünneplését rendelte el a szombat helyett.

Röviden összefoglalva: Egy hitehagyó egyházi hatalom megrontotta Isten törvényét azáltal, hogy kiszakította abból a pecsétet és helyébe, a vasárnapot helyezte. Azután, az emberektől követeli, hogy fogadják el azon változtatást. Ezen követelmények állami törvények által is jog-érvényesíti mindenütt és minden időben, amikor erre elegendő befolyásra bír. Mint a mi és más országok összes vasárnapi törvénye ezen a hamis alapelven állnak. Ha pedig közülünk valaki nem tudja azt, úgy én, mos, felvilágosítom arról, hogy úgy Isten Szava jövendölései, mint a hatalmat gyakorló egyházak tervei arra mutatnak rá, hogy nemsokára minden nemzet oly állami törvényeket fog kiadni, amely elrendeli a vasárnap világegyetemes ünneplését és annak megtartására. Kényszeríteni fogják az embereket, még halálbüntetés terhe mellett is. Tessék olvasni Jelenések könyvének egész 13.- részét.

Sokan keresztények közül jó lelkiismerettel ünnepelték a vasárnapot, azt vélvén, hogy ezzel Istennek tesznek kedves, üdvös és célszerű szolgálatot. Isten elnézi tudatlanságuk ezen jó indulatát, mindaddig, amíg több világosságot nyerhetnek. Most azonban a világosság fénylik. Isten figyelmeztet mindenkit ezen hitehagyott rendszer ellen, amely a fenevadból és az ő képéből áll, amely felmagasztalja a hamis nyugalomnapot az igazi nyugalomnap helyett, és büntetés terhe mellett akarja azt az emberre ráerőszakolni. Ekként lesz a hamis nyugalomnap az Ő bélyege. Ha az emberek megvetvén az Istentől kapott figyelmeztető üzenetet, elfogadják a vasárnap ünneplését, ami a fenevad és képe rendelt el, magukra veszik a fenevad bélyegét, mely ellen Isten figyelmezteti e világ népét. Az ember nem mondhatja meg azt, hogy melyik pillanatban különíti el magát teljesen Istentől, Istennél van az ítélet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...