2022. október 15., szombat

Össztársadalmi kérdés

A TÍZPARANCSOLAT ÖSSZTÁRSADALMI KÉRDÉS

Egy igen fontos jelre kívánjuk felhívni a figyelmet, ami nagyon komoly intés, buzdítás, sürgetés számunkra. Azt mutatja, hogy egyedül a "szeleket visszatartó" angyalok késleltethetik még valameddig a vég idejére megjövendölt események bekövetkezését. A lelkiismereti szabadságot biztosító szabad társadalmak, szabad polgári demokráciák drámai átalakítása- középkori mintájú, vallási türelmetlenséget tanúsító vallási diktatúrákká - a küszöbön áll. Európában is igencsak érezhető ennek az új irányzatnak a szele. A Tízparancsolat társadalmi kérdéssé tétele azonban- amely végül majd az egész világon jellegzetessége lesz ennek az irányzatnak, és a vasárnap törvény útját készíti elő.
Amerikából indul ki, Jelenések könyve 13.-fejezete jövendölésének megfelelően. Ennek az első szembetűnő jele az Egyesült Államokban "a Tízparancsolat napja".

Tíz parancsolat- ünnepléshez, amely nem a hitbeli, hanem politikai célja van - nevezetesen az, hogy a Tíz parancsolat vallási törvénye az állami törvénykezés alapjává legyen azaz ledöntessék az állam és az egyház közötti válaszfal.

Nem az a kérdés itt most, hogy melyik nap az Isten rendelése szerinti nap, továbbá kötelező-e a keresztények számára a Tízparancsolat az Újszövetségben is, hanem az a lényeg, hogy az egész társadalom számára akarják kötelezővé tenni a tízparancsolat vallási törvényét, függetlenül attól, hogy egyesek ateisták vagy más vallásúak, mások pedig keresztények ugyan de másképpen látják a lényeget a tízparancsolat egyes kívánalmait illetően, és másképpen tartják meg a vallásos többséghez képest.

"A szívbe írt törvény"-re abba az összefüggésben kellene hivatkozni, hogy Isten nem a társadalom szívébe akarja helyezni a Tízparancsolatot - azaz nem állami törvényhozás által, nem az állam erős akarja által akarja rákényszeríteni az embert e törvény megtartására, hanem az egyes emberek szívében akarja írni a Szentlélek által, azok szívébe, akik befogadják a mennyei világosságot, akik engednek a Lélek igazságra vezető munkálkodásának. A "szombat vagy vasárnap" kérdés-azaz "Isten szava, vagy emberi hagyomány" témát - az őszinte keresztényekkel vagy igazságkeresőkkel kell megvitatni.

A harcos "fundamentalista" erőket soha nem lehet meggyőzni e tekintetben, mert ők csak hivatkoznak a Bibliára, de ténylegesen nem érdekli őket, mit mond a Szentírás, amely csak úgy tekintenek, minta keresztény hagyomány egy részére. Valójában nem a Bibliához ragaszkodnak hanem a vallási hagyományokhoz, a tekintélyükhöz. Ők ezen a földön akarják felállítani "Isten országát" emberi eszközökkel, és saját emberi elképzelésük szerint.

A hívők imája megmozdítja a Mindenható karját. Aki a csillagok rendjét megszabja, aki parancsol a tenger hullámainak, ugyanaz a hatalmas Teremtő lép fel népe érdekében, ha hittel kéri erre. Megzabolázza a sötétség erőit, míg a figyelmeztetés eljut a világhoz , és míg azok, akik hallgatnak a figyelmeztetésre, felkészülnek a küzdelemre.
Imába kérjük Istent, hogy tartsa vissza a gonosz viharfelhőket, és adjon még néhány év kegyelmi időt a Mester munkájának végzésére. Kiáltsunk Istenhez, hogy az angyalok tartsák vissza a négy szelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jézus Krisztus tanításai

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor

Csendes órák, meghitt percek : William Miller: Egy amerikai reformátor :   Biblia tanulmányozása során erősödött meg a hite, hogy Jézus hama...